Wasdroger kopen

wasdroger kopen plaatjeDe juiste wasdroger kopen is voor veel huishoudens een lastige keuze, er zijn immers zoveel verschillende soorten in allerlei verschillende prijsklassen. Mede hierdoor is het lastig te bepalen welke wasdroger u het beste kunt kopen. Ik weet precies welke wasdroger geschikt is voor uw huishouden. Ik geef u dan ook graag advies bij ons in de showroom en help u graag met de keuze van de juiste wasdroger kopen. Ik heb alvast enkele punten op een rijtje gezet die het kopen van een wasdroger een stuk eenvoudiger maken.

1.      Capaciteit

De capaciteit van een wasdroger kan variëren tussen 6 en 8 kg. Bij het kopen van een wasdroger moet u goed nadenken hoeveel en hoe vaak u de wasdroger gebruikt. Het heeft geen zin om een grote wasdroger te kopen als je deze niet vol krijgt. Een wasdroger is het zuinigst en het goedkoopste met een volle trommel.

2.      Energie

Je hebt verschillende soorten wasdrogers met allemaal een verschillend energielabel. Je hebt apparaten met een A+++ label (zuinigst) en apparaten met een C label (minst zuinigst). Condens drogers met een warmtepomp zijn veruit de zuinigste wasdrogers. Echter duren de programma’s met een warmtepomp wel langer. Bij een wasdroger kopen bepaal je eerst de capaciteit en daarna kijk je naar het energieverbruik.

3.      Prijs

Zoals eerder is benoemd zijn er veel verschillende prijsklassen voor de wasdrogers. Het is niet zo dat de goedkoopste in aanschaf prijs ook daadwerkelijk de goedkoopste is. Warmtepompdrogers zijn duur in aanschaf maar goedkoper in gebruik. Bij regelmatig gebruik verdien je de hogere aanschafkosten vaak weer terug. Ik verkoop Bosch condens drogers met en zonder warmtepomp uit de Exclusiv line, deze drogers zitten qua aanschafprijs in het hogere segment. Maar deze wasdrogers zijn wel van zeer hoge kwaliteit en erg zuinig.

4.      Lawaai

Wasdrogers maken lawaai, maar onderling kan er een flink verschil zitten tussen de hoeveelheid lawaai die een wasdroger maakt. Op het energielabel staat hoeveel decibel de wasdroger produceert. Het aantal decibel kan voor u een belangrijke afweging zijn in de aankoop van uw wasdroger.

5.      Programma’s en gebruiksgemak

De laatste twee punten die belangrijk zijn bij het kopen van een wasdroger zijn de verschillende droogprogramma’s en het gebruiksgemak. Er zijn veel verschillende programma’s let daarom goed op of de programma’s die u nodig heeft ook mogelijk zijn. Daarnaast is gebruiksgemak belangrijk, let op dat de filters eenvoudig schoon te maken zijn. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, bij KMD kan ik u adviseren welke wasdroger geschikt is voor u situatie.